Svenskarnas medvetenhet om utmaningarna kring en hållbar livsmedelskonsumtion är hög. Likväl har många ett resurskrävande konsumtionsmönster, som till exempel innefattar en stor mängd matavfall, olämplig kostsammansättning och omfattande livsmedelsimport trots att våra egna naturresurser kan försörja en större inhemsk befolkning med hållbar mat.
Att hitta mat som beskrivs som hållbar är ingen svårighet. Att förstå ”hållbarhetseffekten” av de egna valen är svårare. Valet av hållbar mat och hållbara matvanor kan inte bara läggas på konsumenten utan samtliga aktörer i livsmedelssystemet bär ansvar för att valet av verkligt hållbar mat underlättas.
KSLA:s Kommitté för hållbar svensk matproduktion och -konsumtion (Hållbar Mat) bjuder in till ett frukostseminarium för att utifrån ett handels- och konsumentperspektiv skapa en bild av utmaningar och möjligheter för hållbar svensk matproduktion och konsumtion. Lärdomarna kommer att användas som ett av flera inspel för kommitténs fortsatta arbete.
Begränsat antal platser!
Anmälan senast 7 januari.
@KSLA_Academy #kslahållbarmat #kslakonsument
17/11: Tredje träffen i KSLA:s mentorskapsprogram har temat ledarskap och hållbarhet i skogssektorn.
17/11: Tredje träffen i KSLA:s mentorskapsprogram har temat ledarskap och hållbarhet i…
4/12: Vid kommitténs slutseminarium presenterar lantbrukare, forskare och rådgivare viktiga faktorer att tänka på när man utvecklar sitt odlingssystem.
4/12: Vid kommitténs slutseminarium presenterar lantbrukare, forskare och rådgivare viktiga faktorer att…
4/2: Seminariet presenterar en lägesbild om svenskt vattenbruk, ny forskning samt möjligheter och hinder för vattenbruk i norra Sverige. Var, vad och hur ska vi odla fisk i framtiden?
4/2: Seminariet presenterar en lägesbild om svenskt vattenbruk, ny forskning samt möjligheter…
19/1: KSLA bjuder in till ett rundabordssamtal för att diskutera tankar och idéer om de skogliga samlingarnas framtida hantering. (Särskilt inbjudna.)
19/1: KSLA bjuder in till ett rundabordssamtal för att diskutera tankar och…