Detta hybridseminarium fokuserar på sambanden mellan livsmedelsstrategins mål om ökad livsmedelsproduktion; Sveriges klimatmål samt miljökvalitetsmålen ”Ingen övergödning”, ”Hav i balans samt levande kust och skärgård” och ”Levande sjöar och vattendrag”. Vi samlar myndigheter, regioner, forskare och praktiker för att utforska frågan: Kan vi hitta synergier mellan alla dessa?
Livsmedelsstrategin framhåller starka positiva samband mellan ökad livsmedelsproduktion och miljömålen ”Ett rikt odlingslandskap” och ”Ett rikt djur- och växtliv”. Man poängterar också att Sverige ligger i framkant när det gäller produktion av biodrivmedel med hög klimatprestanda. Fortsatta insatser behövs för att ytterligare tillvarata de gröna näringarnas möjligheter i klimatarbetet och för att göra jordbruksproduktionen mer klimateffektiv.
Seminariet arrangeras av Östersjökommittén och fokuserar på sambanden mellan livsmedelsstrategins mål och miljökvalitetsmålen ”Ingen övergödning”, ”Hav i balans, levande kust och skärgård” samt ”Levande sjöar och vattendrag”. Kan vi hitta samma positiva samband här? Välkommen!
Till artikel om seminariet i Aktuellt från KSLA nr 3-2023.
29/4: Olika aspekter kring såväl befintliga som framtida mätningar av biologisk mångfald kommer att tas upp på det här seminariet, som är kommitténs slutseminarium.
29/4: Olika aspekter kring såväl befintliga som framtida mätningar av biologisk mångfald…
11/4: Svensk försörjningsberedskap står inför stora utmaningar och skogssektorn är en central, men ofta förbisedd, del av lösningen. KSLA och IVA har analyserat skogens betydelse för beredskapen. De preliminära slutsatserna presenteras vid seminariet.
11/4: Svensk försörjningsberedskap står inför stora utmaningar och skogssektorn är en central,…
25/3: In this lunch talk, two of KSLA’s most recently elected international fellows will present their research relating to the forest and wood policy developments in the European Union.
25/3: In this lunch talk, two of KSLA's most recently elected international…
19/3: A Bertebos Prize Seminar on advances in the shifts towards a sustainable and resilient food system.
19/3: A Bertebos Prize Seminar on advances in the shifts towards a…