Filminspelning: Förmiddag
Eftermiddag
Detta seminarium behandlar frågan om avlivning av vilt (jakt eller slakt) i hägn men också frågan om bedömning av till vilken grupp (vilda eller tama djur) vissa djurslag inom hägn ska räknas och det berör flera myndigheter.
Naturvårdsverket ansvarar för föreskrifter som gäller viltförvaltning inklusive jakt, Jordbruksverket ansvarar för djurskydd vid hållande och slakt av vilt i hägn och Livsmedelsverket ansvarar för besiktning inför och efter slakt. Vidare har även länsstyrelserna ett godkännande- och kontrollansvar beträffande djurskyddet för hägn. Området styrs till stora delar via EU-förordningar, och de svenska föreskrifterna vilar på EU-lagstiftning.
Bestämmelserna är idag inte samstämmiga i alla delar, och det finns exempel där bestämmelserna har hamnat i direkt motsatsförhållande till varandra (t.ex. djurskydd i samband med slakt). Vilka bestämmelser ska ges företräde när den typen av krockar uppstår? Det är därför angeläget att belysa dessa frågor och på sikt behöver lagstiftningen sannolikt att ses över. Även konsumentperspektivet tas upp.
Detta är ett samarrangemang mellan Centrum för vilt- och fiskforskning (CFW) vid SLU och KSLA.
Anmälningsavgift: 250 kr, akademiledamöter 150 kr
För mer information och program se ovanstående PDF-inbjudan.
18/9: Hur norra Sverige kan bidra till landets livsmedelsförsörjning är frågan som diskuteras vid seminariet.
18/9: Hur norra Sverige kan bidra till landets livsmedelsförsörjning är frågan som…
28/8: Genom historiska lärdomar belyser författarna dagens situation och de pågående ansträngningarna att återuppbygga en fungerande beredskap.
28/8: Genom historiska lärdomar belyser författarna dagens situation och de pågående ansträngningarna…
20/8: Forskare från FOI:s nya kunskapscentrum för livsmedelsberedskap berättar om arbetet inom de fyra fokusområdena – kemisk-, biologisk-, ekonomisk- samt informationskrigföring.
20/8: Forskare från FOI:s nya kunskapscentrum för livsmedelsberedskap berättar om arbetet inom…
30/9-1/10: Kan och ska vi anpassa skötseln av skog för människors trivsel? Vilka är skogarna där vi trivs med alla de aktiviteter som vi vill göra i skogen? Välkommen på exkursion med KSLA!
30/9-1/10: Kan och ska vi anpassa skötseln av skog för människors trivsel?…