KSLA:s Kommitté för hållbar svensk matproduktion och -konsumtion arbetade under perioden 2020-01-01–2023-03-31.
Kommitténs syfte var att tillsammans med näringen, andra aktörer och forskare främja en hållbar svensk produktion och konsumtion av livsmedel, med målet att:
Kommitténs slutsatser:
I denna rapport ”KSLA Koncentrerar” finns kommitténs inspel till Livsmedelsstrategi 2.0, baserat på kommitténs insikter, i kondenserad form.
Sammanfattning av en konferens i Alnarp som KSLA:s Kommitté för lönsam uthållig primärproduktion arrangerade den 17 september 2009 i samarbete med Partnerskap Alnarp. Fokus: produktivitetens betydelse för att uppnå lönsamhet och resurseffektivitet, med kopplingar till synbara fördelar för klimateffektiviteten
Kungl. Skogs- och Lantbruksakademiens verksamhetsberättelse för år 2016.
Det pågår en intensiv debatt om samhällets användning av bioenergi. Här är en slutrapport från KSLA:s Klimatgrupp för bioenergi.
KSLA har beretts tillfälle att inkomma med synpunkter på regeringens forskningspolitik (U2019/02263/UH). De redovisas i denna skrift.