Ekologiskt Forum bildats under 2002. Detta skedde på initiativ av ”Aktionsplan 2005” och jordbruksministern, för att främja produktionen av ekologiska livsmedel. KSLA valdes som huvudman, eftersom Ekologiskt Forum är tänkt att vara ett öppet forum där alla kan delta, och KSLA som oberoende organisation ansågs lämpligt att leda ett sådant forum. I detta sammandrag av föredrag och diskussioner som hölls under Ekologiskt forum den 8 december 2003 behandlas den ekologiska köttmarknaden. Branschen kring ekologisk livsmedelsproduktion har alltid bestått av små aktörer, utan tydliga ledare. Det ställer krav på alla att hänga med i många olika sammanhang.
Endast digitalt publicerad.
I oktober 2018 hölls KSLA:s Caseutmaning för fjärde gången. 14 deltagare tacklade utmaningen som handlade om att ta fram ett kommunikationskoncept som ökar förståelsen för skogens olika nyttor, med koppling till FN:s globala hållbarhetsmål. Här är de fyra gruppernas lösningsförslag.
…
Strategi för att minska kadmiumbelastningen i kedjan mark – livsmedel – människa. Sammanfattning av ett KSLA-seminarium den 15 oktober 2009 i samarbete med SLU/MAT21, Lantmännen Food R&D, SLU/Mark och miljö, LRF.