Rapport från KSLA:s och Skogshistoriska sällskapets seminarium Det skogliga biståndet så här långt, den 31 oktober 2017.
Mot slutet av 80-talet var skogsbiståndet ca 5 % av det totala biståndet eller 500 mkr/år. Insatserna spände över ett brett fält i alla världsdelar. Idag är bara 3 ‰ av biståndet skogligt. Dags att göra bokslut – vad blev rätt eller fel, hur kan vi utnyttja det som byggdes upp?
Vid seminariet Det skogliga biståndet så här långt gavs åhörarna möjlighet att lyssna till berättelser och erfarenheter från de som var med och även filosofera över det svenska skogsbiståndets framtid. Seminariet hölls den 31 oktober 2017 och var ett samarrangemang mellan KSLA och Skogshistoriska sällskapet.
Rapporten är skriven av seminariets moderator Björn Lundgren.
Mat för Livet 2025 är ett projekt med visioner för framtidens livsmedelsförsörjning. Här skapar 15 unga forskare framtidsbilder för en hållbar utveckling av svenska livsmedel i ett tjugoårsperspektiv
Detta nummer av Kungl. Skogs- och Lantbruksakademiens Tidskrift sätter hästen i centrum. Det handlar om hästens roll och möjligheter som samhällsresurs och här samlas slutsatserna från en serie workshops och en konferens om Hästen i centrum som hölls under 2009.
Nitton organisationer utarbetade under 2004 med Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien(KSLA) som plattform ett gemensamt dokument med visioner för inriktning av och innehåll i den framtida forskningen och innovationsverksamheten inom den gröna sektorn. Dokumentet utgick från den gröna sektorns omfattande betydelse för landets välstånd nu och i framtiden, den gröna sektorns förmåga att förbättra välstånd och samtidigt utveckla ekonomisk, ekologisk och social hållbarhet samt nuvarande FoU-verksamhetens status inom den gröna sektorn.
Rapporter från två skogliga arrangemang, åsikter om NNR 2022, en presentation av boken Ichthyologia – nu på svenska, m m.