Höstens andra nummer har visst fokus på beredskap i förhållande till djursmittor i händelse av kris.
Ur innehållet:
Trevlig läsning! Aktuellt från KSLA publiceras endast digitalt.
Vi rekommenderar att läsa den dubbelsidigt med försättsblad.
Vagn J. Brøndegaard (1919–2014) ägnade hela sitt liv åt att dokumentera och systematisera folklig kunskap om växters användning och föreställningar om dem. I detta bokverk samlas 80 av Brøndegaards uppsatser om alla möjliga aspekter på växter.
Som ett dataspel om skog och skogsnäring, Aktuell ledamot: Göran Dalin, Sekreteraren har ordet, Ryskt-svenskt samarbete i skogen, Vem sätter värde på lövet?, Energi för lönsam recirkulering av koldioxid
EUs vattendirektiv inbjuder till många olika diskussioner om till exempel miljömålskonflikter, principer för betalningsansvar, praktiska åtgärder och mycket annat. En av de vanligaste frågorna i anslutning till införandet av vattendirektivet, såväl från tjänstemän och praktiker som från skogs- och lantbrukare, är ”Hur gör man i andra länder?” De flesta är mer eller mindre osäkra och söker hämta goda idéer från andra länder inom EU.
Har vackra landskap någon kraftfull försvarsadvokat i en tid när jord och skog förväntas leverera bröd, brädor och bränsle i en omfattning som aldrig tidigare? En personlig essä av Jenny Jewert.
I april 2009 gjorde KSLA:s skogsskötselkommitté en tredagars studieresa till Danmark och Norra Tyskland för att diskutera de metoder och skogsbruksmodeller med kontinuerlig skogstäckning man har infört där.
Bjärehalvöns agrara utveckling under 1700- och 1800-talet
Här tecknas behoven, hoten och möjligheterna avseende FoU, teknikutveckling och innovation i skogsbruket, tillsammans med förslag på hur en nationell satsning kan bidra till att säkra Sveriges position avseende världsledande, uthållig skogsteknik och skogsindustriell tillväxt.
Människans förändring av landskapet – boskapsskötsel och åkerbruk med hjälp av skog