Vårnumret 2015, med information från ett urval av akademiens aktiviteter. Ekobruk 2.0, vi tar E6:an mot framtiden. Ledande landsbygd – flykten från landsbygden, håller Sverige på att spricka isär? Så vaskar vi fram det gröna guldet, ett seminarium om biobränsle, politik och marknad. Nationellt skogsprogram – succé eller bara mer Ramlösa? Zero, den norska miljöstiftelsen med visionen att människors aktiviteter inte skada klimatet. Efter 20 år i EU – hur gick det med djurhälsan, livsmedelssäkerheten och produktionen? Tal om läckerheter – ett unikt tal för 225 år sedan som blivit bok och nu även ett boksläpp. Dessutom: Högtidssammankomsten – formalian, minglet, talen!
Du som hämtar pdf:n och öppnar den i din Acrobat Reader: vi rekommenderar att visa tvåsidigt/dubbelsidigt med försättsblad.
Mat för Livet 2025 är ett projekt med visioner för framtidens livsmedelsförsörjning. Här skapar 15 unga forskare framtidsbilder för en hållbar utveckling av svenska livsmedel i ett tjugoårsperspektiv
Något om synen på lantbrukets djur de senaste 200 åren
Rapport från seminariet ”Ursprungsmärkning av lokalt producerade livsmedel” den 13 januari 2011, som arrangerades i samarbete med Södertörns högskola, KK-stiftelsen och Hushållningssällskapens Förbund.