”Den svenska livsmedelskedjan år 2030 är globalt konkurrenskraftig, innovativ, hållbar och attraktiv att verka inom.”
Många av oss känner till visionen för livsmedelsstrategin. Men vad betyder egentligen konkurrenskraftig, hållbar och attraktiv – och går det att mäta? Framför allt, mäts utfallet på ett korrekt och tillräckligt transparent sätt för att utgöra ett verkningsfullt beslutsunderlag för förändring av de specifika utmaningarna i livsmedelskedjan?
Dessa frågor ställde sig KSLA:s kommitté för hållbar svensk matproduktion och -konsumtion (hållbar mat-kommittén) under våren, i anslutning till att Utvärdering och uppföljning av livsmedelsstrategin – årsrapport år 2021 släpptes av Jordbruksverket i mars.
Kommittén tar upp dessa huvudpunkter:
Vagn J Brøndegaard i Pharmazeutische Zeitung, nr 30, 1971, s 1065–1070.
Referat från akademiöverläggningen ”Det nationella skogsprogrammet” den 12 september 2019.
…
Rapport från akademisammankomst på ämnet livsmedelsförsörjning den 12 november 2020.