Vem är anställningsbar i livsmedelskedjan?

Webinar

KSLA följer på olika sätt upp livsmedelsstrategin. En viktig faktor för att nå livsmedelsstrategins mål med större livsmedelsproduktion i Sverige och ökad självförsörjning inom landet är att företagen i sektorn kan förses med kompetenta medarbetare på olika nivåer.

 


Vem är anställningsbar i livsmedelskedjan? Mer information
Mer information

Hur kan livsmedelssektorn bli attraktiv för fler att arbeta i och vilka ingångar finns? Vi tar upp frågan om yrkesutbildningar och deras attraktivitet och möjligheterna till vuxenutbildning för den som vill byta yrkesbana.

Många företag ser en stor utmaning i att hitta personal med kunskaper och intresse för att arbeta i branschen. KSLA:s kommitté för matproduktion och -konsumtion belyser vid webbinariet frågan om vad arbetsgivare kan förvänta sig av framtida medarbetare och vad ungdomar värdesätter på sin blivande arbetsplats och i sitt framtida arbete.

Företrädare för företag i branschen, ungdomar och utbildningsanordnare liksom representanter för Utbildningsdepartementet bidrar med synpunkter vid mötet.