KSLA:s kommitté ”Hållbar Mat” bjuder in till ett hybridseminarium för att få inspel till hur de politiska respektive de affärsmässiga verktygen kan verka för att främja en hållbar svensk produktion och konsumtion av livsmedel utifrån de tre perspektiven lönsamhet, social och miljömässig hållbarhet i hela kedjan.
Syftet med mötet är att ge inspel till den av regeringen aviserade livsmedelsstrategin 2.0 och att lyfta frågor som är viktiga att beakta i det arbete som regeringen tillsammans med livsmedelskedjans aktörer nu kommer att påbörja för att vi ska nå ett hållbart livsmedelssystem. Moderator Lovisa Madås. Mötet startar kl 9, vi avslutar med lunch kl 12.20. Välkommen med din anmälan!
UR PROGRAMMET: Primärproduktionen, affären och politiken Kristina Yngve, LRF Syd/ Fredrik Andersson, Lantbrukare, LRF:s riksförbundsstyrelse Förädlingsledet, affären och politiken Per Arfvidsson, Lantmännen/Hans Holmstedt, Lyckeby Starch AB Handeln och måltiden, affären och politiken Nicholas Pettersson, Dagab Ab /Anna Richert, Världsnaturfonden Verktyg för hållbar konsumtion Sarah Säll, Sveriges lantbruksuniversitet/Therese Lindahl, Stockholm Resilience Centre Reflektioner Gunnar Rundgren, lantbrukskonsult och författare Panelsamtal ”Hur livsmedelsstrategin 2.0 kan styra bättre mot hållbarhethetens tre dimensioner i hela livsmedelskedjan”
15/5: Åkermark är en nationell areell resurs nödvändig för produktion av livsmedel, biobaserade råvaror, biologisk mångfald och för försörjning på landsbygden.
15/5: Åkermark är en nationell areell resurs nödvändig för produktion av livsmedel,…
9/5: Vad skulle krävas för att biokrediter ska bli ett effektivt bidrag för att skydda den biologiska mångfalden?
9/5: Vad skulle krävas för att biokrediter ska bli ett effektivt bidrag…
14/5: Allmänhetens bild av genteknik och GMO har ändrats visar Gentekniknämndens studie.
8/5: Nationell resurs för marin forskning, miljöövervakning, utbildning och miljöundersökningar.