Det pågår idag en samhällsdebatt om värdet av och intresset för märkning av mat. Vissa hävdar att märkningen är överflödig, kostsam och oönskad; andra att märkningen är för bristfällig och att vi som konsumenter har för lite information och urvalskriterier vid köp av mat.
Detta seminarium presenterar fakta om livsmedelsmärkning och ger olika intressegrupper – primärproducenter, handel, restaurangbranschen, konsumentvägledare, myndighetsföreträdare, media, politiker… – möjlighet att föra fram sina argument.
Ambitionen är • att belysa dagens märkning av livsmedel, såväl obligatorisk som frivillig och både i butik och på restaurang från konsumentperspektiv;
• att besvara frågor om aktuella lagregler kring livsmedelsmärkning, om vad olika tilläggsmärken står för, om konsumenternas efterfrågan på märkning och producenternas förmåga att tillgodose den, om myndigheternas kontroll och om försäljarnas vilja eller ovilja att lyfta fram märkningen; och dessutom
• att diskutera hur märkning kan användas vid matfusk.
För mer information och program, se PDF-inbjudan
28/1: Högtidssammankomsten hålls den 28 januari 2025 i Stockholms Stadshus./The Commemorative Meeting is held on 28 January, 2025, in Stockholm City Hall.
28/1: Högtidssammankomsten hålls den 28 januari 2025 i Stockholms Stadshus./The Commemorative Meeting…
27/1: Meet our newly elected international felllows at the seminar ”Global Outlook”. They will introduce themselves and their research, expertise and experiences.
27/1: Meet our newly elected international felllows at the seminar "Global Outlook".…
15/1: Mission Soil syftar till att öka förståelsen för jordhälsans betydelse och generera ny kunskap som omsätts i praktiken. Vinnova, Formas och KSLA samarrangerar ett seminarium för att diskutera frågan.
15/1: Mission Soil syftar till att öka förståelsen för jordhälsans betydelse och…
19/3: A Bertebos Prize Seminar on advances in the shifts towards a sustainable and resilient food system.
19/3: A Bertebos Prize Seminar on advances in the shifts towards a…