Mat för livet eller dödlig diet? – KSLAT nr 10-2004


Det vi inte producerar i fredstid kan inte produceras i kristid Mer information
Mer information

Om bra matvanor och säkra livsmedel

Samhället har genom tiderna fokuserat på olika folkhälsoområden. För ett decennium sedan låg fokus på rökning som hot mot världshälsan. Några år senare var fettet den stora hälsoboven, och idag är det sockret som dödar. Som barn lärde vi oss att socker lockade fram tandtrollen, vilket var det stora skälet till att inte äta godis. Läsk drack man bara på helgen, och i skolan fanns inga läskautomater att lägga veckopengen i. Dagens samhälle bokstavligen översvämmas av snabbmatsställen, läskautomater och godiskiosker. Vem klarar stå emot?

Endast digitalt publicerad.


Verksamhetsberättelse 2018 – KSLAT nr 3-2019

Kungl. Skogs- och Lantbruksakademiens verksamhetsberättelse för år 2018.

Verksamhetsberättelse 2018 – KSLAT nr 3-2019

Kungl. Skogs- och Lantbruksakademiens verksamhetsberättelse för år 2018.

SOLMED nr 65 Bengt Bergius Tal om läckerheter

År 1780 höll Bengt Bergius ett märkligt tal som preses i Vetenskapsakademien. Tal om läckerheter har därefter haft ett särskilt anseende som ett kraftprov i lärdomshistoriska och gastronomiska kretsar.

SOLMED nr 65 Bengt Bergius Tal om läckerheter

År 1780 höll Bengt Bergius ett märkligt tal som preses i Vetenskapsakademien. Tal om läckerheter har därefter haft ett särskilt anseende som ett kraftprov i lärdomshistoriska och gastronomiska kretsar.

KSLAT nr 1-2025 Verksamhetsberättelse 2024

KSLA:s verksamhetsberättelse för år 2024.

KSLAT nr 1-2025 Verksamhetsberättelse 2024

KSLA:s verksamhetsberättelse för år 2024.

SOLMED nr 28 Groveda

Om en östgötsk bondgårds ekonomiska historia 1786–1950.

SOLMED nr 28 Groveda

Om en östgötsk bondgårds ekonomiska historia 1786–1950.