Regio Foodvalley II – KSLA Nytt & Noterat nr 4-2018

KSLA:s Kommitté för livsmedelsproduktionens värdekedja reste till Foodvalley i Nederländerna i oktober för att inspireras. Foodvalley ligger runt Wageningen i Gelderlandprovinsen, som gränsar till Tyskland. I området arbetar 15 000 personer inom food tech. Räknar man in lantbrukare och industri så mångdubblas antalet sysselsatta i regionen.


Replik: Engagemang och kunskapsutbyte i areella frågor är grunden för KSLA Mer information
Mer information

I Rapport 2:

  • Foodvalley: Ett ekosystem för innovation bland livsmedel
    Foodvalley är ett dynamiskt kunskapscentrum som fungerar som ett ekosystem där sammanhanget ger mervärde till alla involverade.
  • Kampen mot matsvinnet: Refresh, food waste och cirkulär ekonomi
    EU-projektet Refresh drivs av universitetet i Wageningen. Huvudfokus är dock inte forskning utan att implementera kunskap för att uppnå förändring med sikte på mål 12.3 i Agenda 2030 – halverat matsvinn.
  • FrieslandCampina: Femte största mejeriet i världen
    FrieslandCampina är det femte största mejeriföretaget i världen. Det är en ekonomisk förening med en omsättning på drygt 120 miljarder SEK.
  • Beteendeforskning: Lunch på framtidens restaurang
    På Restaurant of the Future synas inte maten i sömmarna, däremot synas gästerna reaktioner på mat, uppläggningar och presentationer.