Kungl. Skogs- och Lantbruksakademin vill uppmärksamma den ökade köttkonsumtionen i Sverige och globalt med ett seminarium där frågor om orsak och verkan till köttexplosionen ställs. Varför är det så populärt att äta kött på de nya innekrogarna? Vad styr egentligen trenderna? Finns det ett samband mellan kött- och charkkonsumtion och cancer? Vilka är då mekanismerna för en ökad cancerrisk? Måste vi dra ner på köttkonsumtionen eller går det att göra köttmåltiden hälsosammare? Vilka avtryck gör vår köttkonsumtion på klimat och miljö och kan man leva klimatneutralt i Sverige idag? Dessa frågor belyses av nationellt och internationellt erkända forskare och andra insatta personer.
Dagen avslutas med en paneldiskussion ”Går det att ändra våra konsumtionsvanor och vem skulle vinna på det?”
Seminariet arrangeras av Kommittén för matkvalitet och folkhälsa vid KSLA och vänder sig till alla som vill veta mera om detta aktuella ämneVälkomna!
Moderator: Louise Ungerth
25/3: Seminariet belyser de befintliga möjligheter och hinder inom skogs‑ och jordbrukssektorn. Det syftar till att omvandla biodiversitetsåtgärder till konkreta ekonomiska incitament med fokus på genomförbarhet, transparens, acceptans och effektivitet.
25/3: Seminariet belyser de befintliga möjligheter och hinder inom skogs‑ och jordbrukssektorn.…
11/2: Två av arbetsgruppens 39 idéer för hur en skogsägare kan öka acceptansen för sitt skogsbruk är att satsa mer på naturlig föryngring av tall och öka andelen tall och lärk på granens bekostnad. Och tänka på hyggets utformning i landskapet.
11/2: Två av arbetsgruppens 39 idéer för hur en skogsägare kan öka…
3/2: En viktig fråga i ett förändrat klimat blir hur man bäst anpassar sitt skogsbruk för att minimera framtida risker som följer med klimatförändringen. Seminariet utgör en del i arbetet i KSLA:s kommitté Skogsproduktion i ett föränderligt klimat.
3/2: En viktig fråga i ett förändrat klimat blir hur man bäst…
12/2: Vad vet vi om sillens genetik och biologi, denna “havets silver”? Sillens genetik och förvaltning är ämnet för Allmänna avdelningens överläggning.
12/2: Vad vet vi om sillens genetik och biologi, denna “havets silver”?…