Arbetsmiljön inom den gröna näringen – hur skapar vi en bättre arbetsmiljö i jord- och skogsbruket?

Webinar

Vad innebär interaktionen mellan ny teknologi och människa för arbetsmiljön och hur kan teknologin utnyttjas i ett alltmer komplext jord- och skogsbruk för att minska antalet olyckor? Vid webbinariet presenterar tre forskare exempel på verksamhet som bedrivits med medel ur SLO-fonden, som bland annat främjar åtgärder som förbättrar arbetsmiljön.


Arbetsmiljön inom den gröna näringen – hur skapar vi en bättre arbetsmiljö i jord- och skogsbruket? Mer information
Mer information

Arbetsmiljöfrågor och säkerhetsaspekter är viktiga för ett hållbart företagande inom jord- och skogsbruk i Sverige. Arbetet kan vara riskfyllt särskilt när det innebär ensamarbete och hantering av tung utrustning och stora maskiner.

Stiftelsen SLO-fonden skapades på 1970-talet genom medel från Svenska Lantbrukarnes Olycksfallsförsäkringsbolag (SLO). Syftet är att främja ändamålsenlig mekanisering och byggnadsverksamhet inom jord- och skogsbrukets områden med företräde för åtgärder till förbättrande av arbetsmiljön. Sedan fonden bildades har bidrag årligen delats ut till utbildnings-, försöks- och forskningsverksamhet inom lantbrukssektorn och privatskogsbruket. Även doktorandprojekt har finansierats och finansieras för närvarande med medel ur SLO-fonden. Välkommen!

På bilderna syns de tre föreläsarna, Back Tomas Ersson, universitetslektor, SLU, Cecilia Lindahl, forskare, RISE och Peter Lundqvist, senior advisor, SLU Alnarp.


Lönsamhet i odlingssystemet – hur ska man räkna?

16/5: Välkommen till en kunskapsintensiv eftermiddag, där vi belyser frågeställningar kring lönsamhet i odlingssystemet.

Lönsamhet i odlingssystemet – hur ska man räkna?

16/5: Välkommen till en kunskapsintensiv eftermiddag, där vi belyser frågeställningar kring lönsamhet…

Smaka på hela Sverige! Landskapsmåltid blir måltidsdestination

30–31 maj: Vi samverkande akademier går nu vidare i det gastronomiska utvecklingsarbetet genom att förstärka gastronomiska besöksmål och bidra till att utveckla nya attraktiva måltidsdestinationer i hela Sverige.

Smaka på hela Sverige! Landskapsmåltid blir måltidsdestination

30–31 maj: Vi samverkande akademier går nu vidare i det gastronomiska utvecklingsarbetet…

Save-the-date: Nya strömningar – vig en dag för vatten

22/5: Vi behöver bli bättre på att samverka kring vattenhushållning och hur vi hanterar vatten i landskapet. Seminariet innehåller både ett klimatperspektiv och olika exempel på samarbeten och arbetssätt som lyfter frågan om vatten och vattenhushållning från fältet och stadsplanen till en landskapsnivå.

Save-the-date: Nya strömningar – vig en dag för vatten

22/5: Vi behöver bli bättre på att samverka kring vattenhushållning och hur…

Save-the-date: Rapportlansering ”Bruka utan att förbruka”

27/5: Arbetsgruppens slutrapport tar upp resursförbrukningen, inklusive förbrukningen av fossil energi, i ett brett perspektiv, och presenteras vid detta seminarium.

Save-the-date: Rapportlansering ”Bruka utan att förbruka”

27/5: Arbetsgruppens slutrapport tar upp resursförbrukningen, inklusive förbrukningen av fossil energi, i…