Mat med prat om klimat

Seminarium

Mat med prat om klimat Mer information
Mer information

FULLTECKNAT !!

Mat med prat om klimat är en restaurangkväll och samtidigt ett seminarium om matens hållbarhetsfrågor, i första hand dess klimatpåverkan.

I restaurang Magasinet i Falun dukas det upp en smakrik buffé som kombineras med goda samtal om matens hållbarhetsfrågor, i första hand utifrån klimatpåverkan.

Fokus ligger på lockande lösningar och förhoppningsvis leder kvällen till nya insikter och smaker som gör att vi kan ändra våra vanor. Kvällens experter har bred kunskap och bjuder garanterat på en och annan aha-upplevelse!

Mat med prat om klimat arrangeras av Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien (KSLA) och Föreningen Kulturstöten i samarbete med Kulturföreningen Magasinet och Kokkonsten Matstudio.

Medverkande

  • Moderator: Gunilla Kindstrand, kulturjournalist
  • Adam Arneson, Jannelunds gård, matproducent med inriktning på hållbar produktion
  • Anna Richert, matexpert vid Världsnaturfonden (WWF)
  • Elin Röös, fil.dr och forskare med fokus på hållbar matproduktion
  • Erik Westholm, ordförande i Kommittén för Land och Stad vid KSLA

Program

  • Kl 17.30–18.00 Mingel
  • Kl 18.00–19.00 Adam Arneson, Anna Richert och Elin Röös om klimatsmart mat
  • Kl 19.00–21.00 Middag med inspel från scen och kommentarer från matgästerna

Läs om seminariet hos Matmagasinet i Falun →


Gensaxen – möjligheter och utmaningar inom vårt livsmedelssystem

25/1: Vi behöver satsa på forskning och innovation för att nå ett hållbart livsmedelssystem – men vilka innovationer är accepterade och vilka bör tillåtas i framtiden?

Gensaxen – möjligheter och utmaningar inom vårt livsmedelssystem

25/1: Vi behöver satsa på forskning och innovation för att nå ett…

Ägarskifte – att lämna över till framtidens producenter

4/2: Ungdomsutskottet arrangerar ett samtal om ägarskifte inom jord och skog ur olika generationers perspektiv. Hur fattas besluten inom familjen? Hur kompenseras syskon? Vad händer om det inte finns några arvingar? Vilket stöd behöver unga för att våga och för att lyckas?

Ägarskifte – att lämna över till framtidens producenter

4/2: Ungdomsutskottet arrangerar ett samtal om ägarskifte inom jord och skog ur…

Så kan vi öka kolinlagringen i svensk jordbruksmark

1/2: Webbinariet belyser frågan om markhälsa och kolinlagring från olika perspektiv – forskare och praktiker bidrar med råd och erfarenheter.

Så kan vi öka kolinlagringen i svensk jordbruksmark

1/2: Webbinariet belyser frågan om markhälsa och kolinlagring från olika perspektiv –…

Samverkan för uppbyggnad av svensk livsmedelsberedskap

18/2: Samverkan för ett robust nationellt flöde av livsmedel. Rundabordsmöte för särskilt inbjudna.

Samverkan för uppbyggnad av svensk livsmedelsberedskap

18/2: Samverkan för ett robust nationellt flöde av livsmedel. Rundabordsmöte för särskilt…