Mat med prat om klimat

Seminarium

Mat med prat om klimat Mer information
Mer information

FULLTECKNAT !!

Mat med prat om klimat är en restaurangkväll och samtidigt ett seminarium om matens hållbarhetsfrågor, i första hand dess klimatpåverkan.

I restaurang Magasinet i Falun dukas det upp en smakrik buffé som kombineras med goda samtal om matens hållbarhetsfrågor, i första hand utifrån klimatpåverkan.

Fokus ligger på lockande lösningar och förhoppningsvis leder kvällen till nya insikter och smaker som gör att vi kan ändra våra vanor. Kvällens experter har bred kunskap och bjuder garanterat på en och annan aha-upplevelse!

Mat med prat om klimat arrangeras av Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien (KSLA) och Föreningen Kulturstöten i samarbete med Kulturföreningen Magasinet och Kokkonsten Matstudio.

Medverkande

  • Moderator: Gunilla Kindstrand, kulturjournalist
  • Adam Arneson, Jannelunds gård, matproducent med inriktning på hållbar produktion
  • Anna Richert, matexpert vid Världsnaturfonden (WWF)
  • Elin Röös, fil.dr och forskare med fokus på hållbar matproduktion
  • Erik Westholm, ordförande i Kommittén för Land och Stad vid KSLA

Program

  • Kl 17.30–18.00 Mingel
  • Kl 18.00–19.00 Adam Arneson, Anna Richert och Elin Röös om klimatsmart mat
  • Kl 19.00–21.00 Middag med inspel från scen och kommentarer från matgästerna

Läs om seminariet hos Matmagasinet i Falun →


Lönsamhet i odlingssystemet – hur ska man räkna?

16/5: Välkommen till en kunskapsintensiv eftermiddag, där vi belyser frågeställningar kring lönsamhet i odlingssystemet.

Lönsamhet i odlingssystemet – hur ska man räkna?

16/5: Välkommen till en kunskapsintensiv eftermiddag, där vi belyser frågeställningar kring lönsamhet…

Smaka på hela Sverige! Landskapsmåltid blir måltidsdestination

30–31 maj: Vi samverkande akademier går nu vidare i det gastronomiska utvecklingsarbetet genom att förstärka gastronomiska besöksmål och bidra till att utveckla nya attraktiva måltidsdestinationer i hela Sverige.

Smaka på hela Sverige! Landskapsmåltid blir måltidsdestination

30–31 maj: Vi samverkande akademier går nu vidare i det gastronomiska utvecklingsarbetet…

Save-the-date: Nya strömningar – vig en dag för vatten

22/5: Vi behöver bli bättre på att samverka kring vattenhushållning och hur vi hanterar vatten i landskapet. Seminariet innehåller både ett klimatperspektiv och olika exempel på samarbeten och arbetssätt som lyfter frågan om vatten och vattenhushållning från fältet och stadsplanen till en landskapsnivå.

Save-the-date: Nya strömningar – vig en dag för vatten

22/5: Vi behöver bli bättre på att samverka kring vattenhushållning och hur…

Save-the-date: Rapportlansering ”Bruka utan att förbruka”

27/5: Arbetsgruppens slutrapport tar upp resursförbrukningen, inklusive förbrukningen av fossil energi, i ett brett perspektiv, och presenteras vid detta seminarium.

Save-the-date: Rapportlansering ”Bruka utan att förbruka”

27/5: Arbetsgruppens slutrapport tar upp resursförbrukningen, inklusive förbrukningen av fossil energi, i…