Frön för framtiden – KSLAT nr 2-2016


Unikt tillfälle – välbevarad svart frack säljes till förmån för akademiens verksamhet! Mer information
Mer information

Ett dialogprojekt om bioteknik i växtodlingen

EU:s GMO-lagstiftning är förlegad.
Den infekterade debatten om ”för eller emot GMO” är lika förlegad. Det är dags för en teknikneutral reglering av växtförädlingen. Staten måste också ta ett större ansvar för att finansiera forskning och utveckling av nya miljövänliga och hälsosamma sorter för odling i vårt klimat. Tekniken finns. Vi kan använda den till goda ändamål.

Om detta är alla som medverkat i KSLA:s Dialogprojekt om bioteknik i jordbruket överens. Med dialogen som metod har samförstånd skapats mellan personer med erfarenhet från politiken, miljörörelsen, lantbruksnäringen, myndighets-Sverige och den akademiska världen. Målet är ett hållbart jordbruk, och modern växtförädling är ett viktigt verktyg för att uppnå detta mål.

Du som  hämtar och sparar pdf:n: Vi rekommenderar att visa tvåsidigt/dubbelsidigt med försättsblad.

Denna skrift finns inte längre att beställa i tryckt form.

Seminarium/”boksläpp”

Den 7 juni ”släpptes” denna skrift vid seminariet Femtio nyanser av grönt, där dialogprojektet och dess slutsatser presenterades.


Mindre kväveförluster i foderodling – KSLAT nr 4-2002

Mindre kväveförluster i foderodling – KSLAT nr 4-2002

Framtidens viltförvaltning – sammanfattning

Sammanfattning från boksläpp och seminarium ”Framtidens viltförvaltning” hos KSLA dem 15 december 2010.

Framtidens viltförvaltning – sammanfattning

Sammanfattning från boksläpp och seminarium ”Framtidens viltförvaltning” hos KSLA dem 15 december 2010.

Den mångkulturella måltiden

Maten och måltiden har stor social och kulturell betydelse för människor i hela världen.

Den mångkulturella måltiden

Maten och måltiden har stor social och kulturell betydelse för människor i hela världen.

Lokal mat – sammanfattning av en konferens

Sammanfattning av konferensen ”Lokal mat – från produktion till konsumtion” den 7 april 2011 i samarbete med LivsmedelsSverige och MAT21, SLU.

Lokal mat – sammanfattning av en konferens

Sammanfattning av konferensen ”Lokal mat – från produktion till konsumtion” den 7 april 2011 i samarbete med LivsmedelsSverige och MAT21, SLU.