Annorlunda matseminarium i Falun – KSLA Nytt & Noterat nr 3-2019

Kommittén för land och stad höll ett verkligt annorlunda seminarium på Restaurang Magasinet i Falun den 3 oktober. Det arrangerades tillsammans med Föreningen Kulturstöten och i samarbete med Kulturföreningen Magasinet och Kokkonsten Matstudio.


Det vi inte producerar i fredstid kan inte produceras i kristid Mer information
Mer information

Mat med Prat om Klimat var en restaurangkväll med buffé och samtidigt ett seminarium om matens hållbarhetsfrågor, i första hand dess klimatpåverkan.

Arrangemanget, som varit utsålt sedan många veckor mötte stor uppskattning av gästerna.


Petrus Artedis Ichthyologia – Aktuellt från KSLA nr 1-2023

Om ett av fiskforskningens stora verk som nu finns för första gången på svenska.

Petrus Artedis Ichthyologia – Aktuellt från KSLA nr 1-2023

Om ett av fiskforskningens stora verk som nu finns för första gången på svenska.

Förteckning över utländsk historisk litteratur om mat och livsmedel i KSLA:s bibliotek

Utländsk historisk litteratur om mat och livsmedel i Kungl. Skogs- och Lantbruksakademiens bibliotek.

Förteckning över utländsk historisk litteratur om mat och livsmedel i KSLA:s bibliotek

Utländsk historisk litteratur om mat och livsmedel i Kungl. Skogs- och Lantbruksakademiens bibliotek.

Trädgårdsförhållanden i Uppsala under förra hälften av 1800-talet – ett föredrag

Trädgårdsförhållanden i Uppsala under förra hälften av 1800-talet – ett föredrag

Wallenbergseminarium: Den svenska skogens kolbalans – KSLA Nytt & Noterat nr 4-2016

Ett referat från 2016 års Wallenbergseminarium hos KSLA, där den andre Wallenbergprofessorn Dan Binkley fördjupade sig i skogsekosystemens kolbalanser.

Wallenbergseminarium: Den svenska skogens kolbalans – KSLA Nytt & Noterat nr 4-2016

Ett referat från 2016 års Wallenbergseminarium hos KSLA, där den andre Wallenbergprofessorn Dan Binkley fördjupade sig i skogsekosystemens kolbalanser.