UNIK Utmaning 2016 – KSLAT nr 3-2017


Det vi inte producerar i fredstid kan inte produceras i kristid Mer information
Mer information

En casetävling om konceptet Nordisk mat

Casetävlingen är en pedagogisk modell för att lösa problem, ofta på kort tid. Utmaningarna ska lösas i grupper sammansatta på ett sådant sätt att gruppmedlemmarnas kunskaper kompletterar varandra. En jury bedömer tävlingsbidragen och utser en vinnare.

Den 11–13 november 2016 hölls den andra upplagan av KSLA:s casetävling UNIK Utmaning. Tävlingen lockade 16 engagerade unga deltagare. Uppdraget var att utveckla ett attraktivt koncept för den mat som odlas, produceras och konsumeras i Norden. Konceptet skulle i första hand rikta sig till konsumenter, men kunde omfatta aktiviteter i andra delar av produktionskedjan. Här är de fem lagens olika lösningsförslag.

Du som hämtar och sparar den: vi rekommenderar att visa tvåsidigt/dubbelsidigt med försättsblad i din Acrobat Reader.


SOLMED nr 64 Brøndegaard Volym 2 Etnobotanik

Vagn J. Brøndegaard (1919–2014) ägnade hela sitt liv åt att dokumentera och systematisera folklig kunskap om växters användning och föreställningar om dem. I detta bokverk samlas 80 av Brøndegaards uppsatser om alla möjliga aspekter på växter.

SOLMED nr 64 Brøndegaard Volym 2 Etnobotanik

Vagn J. Brøndegaard (1919–2014) ägnade hela sitt liv åt att dokumentera och systematisera folklig kunskap om växters användning och föreställningar om dem. I detta bokverk samlas 80 av Brøndegaards uppsatser om alla möjliga aspekter på växter.

Aktuellt från KSLA nr 7-2024

Årets sista nummer av Aktuellt från KSLA: seminarier, utlysningar och annat.

Aktuellt från KSLA nr 7-2024

Årets sista nummer av Aktuellt från KSLA: seminarier, utlysningar och annat.

Certifierad kvalitet från jord till bord – KSLAT nr 3-2007

Denna rapport från Kungl. Skogs- och Lantbruksakademiens konferens Certifierad kvalitet från jord till bord belyser vad livsmedelscertifiering innebär ur ett konsumentperspektiv men också vad det innebär för de andra leden i livsmedelskedjan.

Certifierad kvalitet från jord till bord – KSLAT nr 3-2007

Denna rapport från Kungl. Skogs- och Lantbruksakademiens konferens Certifierad kvalitet från jord till bord belyser vad livsmedelscertifiering innebär ur ett konsumentperspektiv men också vad det innebär för de andra leden i livsmedelskedjan.

Dags att utvärdera den svenska modellen för brukande av skog – KSLAT nr 8-2012

Uttrycket ”den svenska skogsmodellen” började användas i samband med 1993 års skogspolitiska beslut, som innebar en avreglering jämfört med tidigare. Ledorden blev ”frihet under ansvar”. Under de senaste åren har det förts en intensiv diskussion om modellen fungerar eller ej. KSLA:s skogsskötselkommitté tar sig an frågan i denna skrift.

Dags att utvärdera den svenska modellen för brukande av skog – KSLAT nr 8-2012

Uttrycket ”den svenska skogsmodellen” började användas i samband med 1993 års skogspolitiska beslut, som innebar en avreglering jämfört med tidigare. Ledorden blev ”frihet under ansvar”. Under de senaste åren har det förts en intensiv diskussion om modellen fungerar eller ej. KSLA:s skogsskötselkommitté tar sig an frågan i denna skrift.