banan

Östersjön | Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien


Fisk, gift och hälsa – KSLAT nr 3-2014

Seminariet Fisk, gift och hälsa, arrangerat av KSLA:s fiskekommitté, belyste hälso- och miljöfrågor med koppling till framförallt fisk i Östersjön. Detta är rapporten.

Etiketter: dioxin | fisk | gift | hälsa | konsumtion | lax | Miljö | Östersjön | strömming

Läs mer

Säl, skarv och fiske – KSLAT nr 1-2013

I denna rapport från KSLA:s Fiskekommitté diskuteras vilken inverkan skarvar och sälar har på fiskbestånden och fisket samt vad som ligger till grund för beslut gällande förvaltandet av dessa arter. Finns det en motsättning mellan hållbart nyttjande av fiskresursen och skydd av säl och skarv?

Etiketter: biologisk mångfald | fiskbestånd | fiske | förvaltning | Östersjön | säl | skärgård | skarv

Läs mer