banan

hälsa


KSLA-podden: Växtproteinerna på den framtida tallriken?

Varför är det nyttigare för kroppen att äta lite kött och fisk ofta än en helt växtbaserad kost? Hur får vi konsumenterna att välja närproducerade växtbaserade proteiner? Experterna samtalar om kost, hälsa, klimat och hållbarhet (2021-09-21).

Etiketter: animaliska proteiner | framtida maten | hållbarhet | hälsa | klimat | kost | växtbaserade proteiner

Läs mer

Allt vi behöver veta för ett bra liv hela livet

KSLA-podden avsnitt 5: Hälsan och välbefinnandet har mycket att vinna på att vi tar till oss nya kunskaper inom området – det är aldrig för sent att ändra invanda mönster och vanor. Välkommen att lyssna och lära av forskarna, läkarna och professorerna Tommy Cederholm och Mai-Lis Hellenius i KSLA-podden ”Leva livet”! (2021-01-26)

Etiketter: åldrande | diet | hälsa | kost | podd

Läs mer

Fisk, gift och hälsa – KSLAT nr 3-2014

Seminariet Fisk, gift och hälsa, arrangerat av KSLA:s fiskekommitté, belyste hälso- och miljöfrågor med koppling till framförallt fisk i Östersjön. Detta är rapporten.

Etiketter: dioxin | fisk | gift | hälsa | konsumtion | lax | miljö | Östersjön | strömming

Läs mer

KSLA Nytt & Noterat nr 2-2013

Akademien önskar Glad Sommar 2013 med ett nytt nummer av KSLA Nytt & Noterat!

Etiketter: 200-årsfirande | biogas | dme | Enaforsholm | fjällgård | GMO | hälsa | internationellt | iufro | livsmedel | mat | publikationer | remisser | sifi | skogsbruk | tankesmedja | turism | växtförädling

Läs mer

Livsmedelstillsatser – risk och nytta

Sammanfattning av en konferens som KSLA:s Kommitté för matkvalitet och folkhälsa arrangerade den 24 september 2009 i samråd med Livsmedelsföretagen, Livsmedelsverket och Sveriges Konsumenter. Syfte: att ge underlag till en vetenskapligt baserad och nyanserad diskussion om användningen av tillsatser det svenska livsmedelsutbudet.

Etiketter: hälsa | kvalitet | livsmedelstillsatser

Läs mer