banan

hälsa


Fisk, gift och hälsa – KSLAT nr 3-2014

Seminariet Fisk, gift och hälsa, arrangerat av KSLA:s fiskekommitté, belyste hälso- och miljöfrågor med koppling till framförallt fisk i Östersjön. Detta är rapporten.

Etiketter: dioxin | fisk | gift | hälsa | konsumtion | lax | Miljö | Östersjön | strömming

Läs mer

KSLA Nytt & Noterat nr 2-2013

Akademien önskar Glad Sommar 2013 med ett nytt nummer av KSLA Nytt & Noterat!

Etiketter: 200-årsfirande | biogas | dme | Enaforsholm | fjällgård | GMO | hälsa | internationellt | iufro | kalendarium | livsmedel | mat | publikationer | remisser | sifi | skogsbruk | tankesmedja | turism | växtförädling

Läs mer

Livsmedelstillsatser – risk och nytta

Sammanfattning av en konferens som KSLA:s Kommitté för matkvalitet och folkhälsa arrangerade den 24 september 2009 i samråd med Livsmedelsföretagen, Livsmedelsverket och Sveriges Konsumenter. Syfte: att ge underlag till en vetenskapligt baserad och nyanserad diskussion om användningen av tillsatser det svenska livsmedelsutbudet.

Etiketter: hälsa | kvalitet | livsmedelstillsatser

Läs mer